Čović: "Mnogim medijima smetaju uspesi Zvezde"

> 14:48

Nakon što se u medijima pojavila informacija da su u sukob došli pojedini igrači Crvene zvezde i trener Dušan Alimpijević, klub je organizovao konferenciju za medije na kojoj se prisutnima obratio Nebojša Čović.

"Mi smo sve do sada trpeli, ali sve je prešlo svaku meru. Da neko zove trenera Zvezde u 13 časova u nedelju i pravi izmišljenu priču. Ovo što ide u javnost i medije, već je prešlo svaku meru. Neko ugrožava naše funkcionisanje. Valjda vam je svima cilj da svi zajedno pravimo rezultat, bez obzira na klupsku obojenost. Mediji ponekad služe i za spinovanja. Počev od one avanture i objavljivanja Pera na rođenju deteta, pa preko toga da je Lazić udario trenra, pa snimak sa utakmice da je u prvom planu Alimpijević…", rekao je Čović.

Osim Čovića na konferenciji za medije prisutni su bili Pero Antić, Branko Lazić i trener Dušan Alimpijević.

"Posle utakmice Zvezda – Borac, zajedno su konferenciju držali trener i kapiten. Valjda su se dobro pretukli pre toga. Nekima je to verovatno smešno od vas. Smešno je što nam se sve to permanentno radi i potura nam se. Bolje vi recite i napišite: ‘Ne prijaju nam uspesi jedinog kluba koji proleće čeka u evropskim takmičenjima’. Taj pristup je nedopustiv. Mi takvu komunikaciju ne želimo da pravimo. U određenim situacijama imali smo i podršku i pomoc, ali mislim da to mi nikada nismo zloupotrebili", dodao je.

"Da li stvarno mislite da bi uprava dozvolila da se desi sukob trenera i igrača? U tom slučaju bi jedan ili drugi bili napolju. Je l' mislite da će ova uprava dozvoliti da trenera postavljaju kafići, ulica Strahinjića bana i kafe Balzak, vrlo povezan sa skidanjem pločica sa pehara?".

Prvi čovek Zvezde se opet osvrnuo na novinare i njihove šefove.

"Da ne pričamo o tome da ima vrlo kvalifikovanih urednika, kompetencija na nivou. Evo, sad smo svi tu – dvojica igrača i trener, pa oni mogu da vam kažu šta je istina. Promenile su se mnoge uprave, promeniće se i ova – zašto ne prija uspeh u Srbiji? Što ne pitate ko je koliko dobio para? Što isti dan ne objavite? Zvezda je to objavljivala deset puta, ona druga strana nijednom" - rekao je prvi čovek Crvene zvezde Mts. 

JOŠ SPORTA: 

Juniori Zvezde na završnom turniru Evrolige
 
Milan protutnjao večnim gradom 

Grizman i društvo savladali Sevilju 

PSŽ hladi šampanjac, laka tri komada u mreži Marseja