Crnogorski košarkaši se pripremaju za meč sa Slovenijom

Jaka odbrana i igra na mali broj poena ruše prvaka Evrope

> 18:15

Crnogorski košarkaši veruju da jaka odbrana i igra na mali broj poena može biti odlučujuća u meču sa Slovenijom, trećem u kvalifikacijama za Eurobasket. Oni su nastavili su mini pripreme u dvorani Verde kompleksa, a imaju recept za trijumf protiv Slovenaca.

- Trudićemo se da ih usporimo, da odigramo čvršće, da probamo da spustimo broj poena i da vidimo što će nam to doneti - kaže Vlado Mihailović koji se vraća iz povrede.

Baš su povrede učinile da izgubimo za ovaj prozor veliki broj košarkaša.

- Igramo protiv ekipe koja takođe nastupa bez najboljih igrača. Sigurno da su i bez njih jako kvalitetna ekipa, u dobrom su ritmu poslije osvajanja Evropskog prvenstva. Očekuje nas težak meč pred domaćim navijačima, ali sam siguran da ćemo svi dati maksimum kako bi stigli do pobede koja je važna zbog prenosa bodova - smatra Ivan Maraš i dodaje. - Moraćemo da stisnemo zube, ja sam tu najstariji i pokušaću da pokažem da jednostavno moramo da stisnemo zube i pokažemo da smo zaslužili ovaj poziv.

Težak izazov protiv Slovenaca očekuje i Vlado Mihailović. On međutim veruje da možemo do trijumfa.

- Zbog tog specifičnog sistema svakom fale nosioci, ali je Slovenija aktuelni evropski šampion tako da nas sigurno očekuje jedna teška utakmica. Okupili smo se da se za kratak period što bolje spremimo i da odigramo najbolje što možemo. Verujem da će prevagu donijeti dobra atmosfera u ekipi i velika borba. Pored toga nadamo se i da će publika dati nam dodatan vetar u leđa. To bi nam mnogo značilo - zaključio je naš bek.

Crnogorci će još sutra trenirati u Verdeu, dan pred meč osetiće i koševe u Morači, gde će se igrati susret u petak od 20 sati.

JOŠ SPORTA: 

Inijesta: Čelzi je odličan, biće teško u revanšu   

Bajern demolirao Bešiktaš 

Kraj sezone za Dragića, koleno nije izdržalo  

Zvezda: "Žućkovu levicu" su oskrnavili igrač ili navijač Partizana