Budućnost Voli je savladala Lovćen sa 87:58 i sjutra veče od 19 časova će u „Morači” protiv Mornara tražiti 22. pehar od obnavljanja nezavisnosti, a ukupno 28. u klupskoj istoriji.

Budućnost razbila Lovćen i zakazala finale sa Mornarom!

> 22:36

I u drugom polufinalu finalnog turnira Kupa Crne Gore je favorit bio opušten u prvom poluvremenu, ali dilema nije bilo - Budućnost Voli je savladala Lovćen sa 87:58 i sjutra veče od 19 časova će u „Morači” protiv Mornara tražiti 22. pehar od obnavljanja nezavisnosti, a ukupno 28. u klupskoj istoriji.

Cetinjani, koje je prvi put sa klupe predvodio dugogodišnji plejmejker tog tima Petar Jovanović, neočekivano su zadali puno problema „plavima” i stekli dvocifrenu prednost sredinom 2. četvrtine (27:17).

Budućnost se tada probudila, serijom 8:0 prišla na 27:25, a onda trojkom kapitena Suada Šehovića izjednačila na 33:33 u 18. minutu. Njegov brat Sead je do poluvremena sa dva vezana zakucavanja preokrenuo na 39:36, da bi već na startu nastavka bilo 45:36.

Podgoričani su prvi put do dvocifrene prednosti stigli u 27. minutu, nakon kontre Kajla Gibsona (53:43), a onda je samo bilo pitanje kolika će razlika biti na kraju. Nažalost po Cetinjane, domaći su u posljednjem kvartalu opustili ruke, pogodili šest trojki (tri Danilo Nikolić, dvije Nikola Ivanović, jednu Sead Šehović), da bi u finišu osam vezanih poena dao Zoran Nikolić za rekordnih i konačnih plus 29 (87:58).

JOŠ SPORTA:Mesi iskren: "Mrzimo Čelzi" 

Skenderbeg kažnjen kao niko do sad  

Zvezda jedva do pobede protiv Borca  

Evroliga kaznila Zvezdu