"Nadam se da brutalni pritisak neće uticati na sudije koje će imati težak posao"

> 13:50

Trener Partizana Andrea Trinkijeri rekao je da u Evropi ne postoji serija kao ona što je igraju njegova ekipa i "večiti" rival Crvena zvezda.

Prvo ga trejduješ, pa onda osuješ paljbu na njega zbog izjave - Ivica Zubac na udaru američkih medija!

On je naveo i da je to veliki momenat za srpsku košarku.

"Pre polufinalne serije sam rekao da je ovo veliki momenat za srpsku košarku i bio sam zaista u pravu. Poslednje četiri utakmice su se sve rešile na jednu loptu. To niko nema u Evropi. Taktika, energija, talenat, igrači, publika... Mislim da je to veoma važno za srpsku košarku, da postoji takmičenje. Ovo je fantastična vizit karta, četiri utakmice zaredom na jednu loptu, to je veoma retko", rekao je Trinkijeri novinarima u Beogradu.

Partizan i Crvena zvezda igraju polufinalnu seriju ABA lige. Rezultat je 1:1 u pobedama i odlučivaće treća utakmica.

"Ova serija je kao boks meč, Zvezda je dobila prvu rundu, mi smo na kraju druge bili bolji. Treća i poslednja će biti 'ol-in', moraš da budeš agresivan i veoma pametan. Obožavam boks jer je to plemenita veština, da ne bude udarca ispod pojasa, samo to sad želim, da bude prava utakmica, sportska, muška... Nisam kompletno sa Balkana, ali ako ne vičem, ne galamim i ne čupam kosu, to ne znači da ne vidim i ne primećujem stvari", kazao je Trinkijeri.

On je naveo da ne želi da se ponovi situacija iz prve utakmice, kada su sudije kako je rekao osetile pritisak.

"Mnogo godina smo u ovom poslu, videli smo mnogo, mnogo stvari. Nije ekskluziva pritisak u Srbiji. Ali, ovde je malo brutalnije, ima više 'krvi'. Samo se nadam da taj brutalni pritisak neće uticati na ljude koji imaju težak posao, na sudije. Oni imaju izuzetno težak posao. Videli smo prvu utakmicu, vrhunske sudije su osetile pritisak jer je bio izvanredan, brutalan pritisak. Samo želim da ne bude još jedan Ilija Belošević, koji je u nekim situacijama osetio pritisak. Nije to lako. Ne kažem da je to lako, to je zaista jako teško preživeti", rekao je trener Partizana.

Dodao je da ne može da kaže konkretno o jednoj stvari na koju misli.

"Pritisak nije jedna stvar, to je cela utakmica. Možda nisam saglasan sa nekim odlukama, ali tako je u svakoj utakmici. Mislim da nije korektno da kažem jednu akciju koju osetim. Veliki je pritisak na tri čoveka koji probaju da rade posao na najbolji mogući način", kazao je Trinkijeri.

Po njegovim rečima, ekipa crno-belih se sprema da mentalno, fizički i taktički bude još bolja u narednom susretu.

"Spremamo se da budemo još bolji mentalno, fizički i taktički. Iskreno, želeli smo ovde da dođemo, cilj je bio da igramo treću utakmicu. Svaki put smo se malo približili, malo skratili distancu od Zvezde. Sada ide majstorica, da svi uživaju. Prva utakmica napad, druga borba odbrana fizička utakmica. Šta će biti treća?", naveo je on.

Nije želeo da govori o stvarima van terenu jer je, kako je rekao, "za sada zadužen samo za teren".

Prethodnih dana je objavljeno nekoliko saopštenja predstavnika dva kluba, a Trinkijeri je naveo da on može da govori samo "o tome kako je lopta okrugla i koliko može da odskoči".

Trinkijeri je rekao da je njegova ekipa "okej, kako treba da bude".

Ponovio je da nikada više ne bi trebalo da se serija od tri utakmice igra sa razmakom od sedam dana, ukupno 21, jer je kako je naveo to "previše, previše vremena".

Treća utakmica polufinalne serije ABA lige će se igrati u subotu od 18.00 u beogradskoj dvorani "Aleksandar Nikolić", a domaćin će biti Crvena zvezda.

JOŠ SPORTA:

Širi spisak za Ligu nacija je tu!

Milovan Rajevac je karta za opstanak Slobodi iz Užica!

"Crna Gora je na stubu srama zbog tri ili četiri idiota"

Maskerano stao u Mesijevu odbranu: "Svi gledaju samo da kritikuju Mesija"