"Da li sada hoćeš da nosiš crninu i dođeš kao pijana kokoška protiv Olimpije?"

> 13:25

Nakon poraza od Panatinaikosa (67:72) trener Budućnosti Aleksandar Džikić rekao da nema vremena za tugovanjem.

LŠ: Zvezda čeka Barselonetu

Naredni meč sa Olimpijom ne žele da dočekaju kao “pijane kokoške”.

Nadskakali smo ih i u napadu i u odbrani, da smo bili malo sigurniji u realizaciji ispod samog koša, možda bi i rezultat bio drugačiji”. 

Šef struke “plavih” poručio je da nema prostora ni vremena za “filozofiranjem” jer njegov tima čeka važna utakmica u ABA ligi već za tri dana. 

Radićemo što mislimo da je u najboljem intersu kluba. Idemo dalje, nema šta da se filozofira. Važnu utakmicu na domaćem terenu igramo već u ponedjeljak. Okretanje ABA meču ima frustrirajućih momenata nakon poraza u Evroligi ali od kukanja nema vajde”, rekao je Džikić.

Na opasku novinara da njegov tim naredne dve nedjelje igra dva meča u Podgorici i jedan u Baru, odnosno da neće biti umorni od teških putavanja, Džikić je uzvratio:

Da, ali imamo međukolo u Evroligi koje poništava te benefite”.

Neizostavno je bilo i pitanje vezano za kadrovske izmene u ekipi, odnosno pojačanjima.

Onog momenta kada nađemo nešto novo, reagovaćemo. Nije teško pretpostaviti koga možemo da nađemo – igrače koji su bez angažmana. Ali, teško je naći adekvatno pojačanje. Lakše je kada ste na nižem nivou. Mi tražimo igrače koji će da nas osveže. Market sada nije baš najsjajniji za ono što nama treba”, objasnio je Džikić. 

Najefikasniji u redovima Budućnosti večeras je bio Alen Omić. Na pitanje da li je zadovoljan njegovim “buđenjem”, Džikić je odgovorio da očekuje još više od njega.

Očekujem više sigurnosti i mnogo više odlučnosti od njega. On je igrač koji poene postiže iz praćenja. Nije to nikakva sramota, to je kvalitet. Alen će biti bolji. Mislim da će svi biti bolji. Izgledali smo večeras kao tim i kada je bio plus i kada je bio minus”, rekao je Džikić. 

Osnovna je stvar da li sada hoćeš da nosiš crninu i dođeš kao pijana kokoška protiv Olimpije”, zaključio je trener “plavih”.

JOŠ SPORTA:

Helena želi nazad, Ibra potvrdio!

"Partizan se dodatno pojačao, biće ovo težak meč"

"Prošle godine je Siti u novembru napravio razliku, sada je drugačije"

Miškov produkt - 54 poena, 11 skokova, 7 asistencija