Novica: Šta je čudno u tome što igrači Partizana "ginu" na parketu?

> 11:10

Novi Partizan će u novoj sezoni predvoditi staro i svima drago lice - Novica Veličković.

Barsa promeni grb

Partizan je tokom leta redukovao igrački kadar, ali je Novica ostao i biće lider i uzor ovim mladim momcima i ove sezone.

„Ima dosta novih igrača, svi bi trebalo da prođu proces navikavanja, da nauče šta su zahtevi trenera. Ekipa je znatno mlađa nego prošle sezone, dosta je talentovanih igrača i važno je da svako prihvati svoju rolu. Za to su služile utakmice u Španiji. Iako smo doživeli poraze, ipak se radi o evroligaškim ekipama. Za mlade igrače je bitno da vide gde se trenutno nalaze, možda i da semalo i spuste njihova razmišljanja, da vide koliko bi trebalo da rade da bi stigli na neki nivo“, rekao je Veličković.

Partizan se vratio korenima, ponovo forsira mlade i talentovane igrače.

„Svi momci deluju dobro, Markus je prvi put u Evropi, Džok takođe, potrebno im je vreme da se prilagode. Zasad su to dosta dobro uradili. U ovoj ekipi ima materijala, odnosno potencijala. To mi je najdraže. Da se radi, da se Partizan vrati putu na kojem je pravio ime i slavu, kroz mladost i energiju koji ovaj klub vuče sa sobom“.

On smatra da je normalno da igrači Partizana imaju mnogo borbenosti i energije.

„Lepa energija je bila u Laktašima, ali to se podrazumeva, ne treba trošiti reči o ovome. Ceo život igram košarku na to. Ne vidim što bi se ikad iko hvalio zbog toga. To je nešto što moraš da imaš ako se baviš košarkom. Počeli smo mnogo da hvalimo za neke stvari koje se podrazumevaju u ovom sportu. Borba uvek donosi prevagu i pravi karijeru. Svidelo mi se što su momci imali energiju, to mora da bude standard, jedino može da bude iznad toga, nikako ispod“.

Očkivanja?

„Nemam očekivanja, niti želim da ih imam, jednostavno da idemo meč po meč. Da iborimo plej-of, tamo je sve moguće. Ovaj grb nosi veliki pritisak. Voleo bih da imamo ispunjenu halu, energiju kako bi ovi momci dizali publiku na noge. Da svi osete pozitivinu atmosferu. Jedni bez drugih ne možemo. Ovo je mlada ekipa, borićemo se...“

Povreda?

„Imam nešto oko leđa što me muči, ali donekle sam to sanirao. Sad sam iskusniji , u godinama zahvaljujući kojim ću dosta brže da se uklapam. Na meni da dosegnem njihov nivo, ako je to moguće. Nemam više ni neki pritisak na sebi, u službi sam Partizana. Jedino što želim i što mi je zadatak da se ovaj klub vrati na mesto koje mu pripada. Kad ću uspeti u tome? Nadam se što pre“, zaključio je Novica Veličković.

JOŠ SPORTA:

MANČESTER RIJALITI - Pogba dobio "pojačanja"

Zasluženo - Sudije sa derbija neće suditi u inostranstvu!

ABA 2 - Dinamik slavio, kiks Borca

Gatuzu se ozbiljno drma klupa