KK Crvena Zvezda produžila saradnju sa turskom akademijom

ZVEZDA: Simbol napretka

> 19:15

Kako je objavljeno na zvaničnom klupskom sajtu, KK Crvena zvezda mts i klinika ''Ačibadem'' produžili su u subotu ugovor o saradnji na još dve godine. U ime dve strane, potpisali su predsednik KK Crvena zvezda mts Nebojša Čović, i direktor sektora za sport, turske sportske klinike ''Ačibadem'' Čagri Ilk.

Saradnja Zvezde i Ačibadema traje već dve godine, očigledno je bila veoma uspešna, na zadovoljstvo obeju strana, pa je novi ugovor i logična posledica svega toga.

Takođe, u Zvezdi ističu da će saradnja sa Ačibademom biti i dodatno unapređena, pre svega zahvaljujući što se i sam klub u protekle dve godine podigao na mnogo viši nivo.

''KK Crvena zvezda mts sada već ima imidž kluba koji pored svega onoga što ide uz veliki klub, nudi i porodičnu atmosferu, ali i poznavanje organizovanja sportskih sistema i funkcionisanja mladjih selekcija u svim segmentima, što je posebno interesantan deo rada za partnere iz Turske.

Tako će treneri iz Turske dolaziti na obuku i učenje u Srbiju, a polaznici akademije 'Ačibadem' dolaziće na obaveznu praksu u Srbiju'', navodi se na klupskom sajtu Crvene zvezde mts.

Povodom nastavka saradnje sa Ačibademom, prvi čovek Zvezde Nebojša Čović je izrazio veliko zadovoljstvo.

''Tokom dve godine koliko smo zajedno, bilo je puno prilika da se uverimo da radimo pravu stvar. Predstavnici našeg lekarskog tima, kojima su prilikom odlazaka u Istanbul sva vrata i svi resursi klinike bili dostupni, kako bi mogli da se upoznaju sa novim trendovima u sportskoj medicini.

Sa druge strane, naši turski partneri mogli su tokom ovog perioda da vide kako mi radimo, kao svetski poznat brend i klub, ali i da vide nešto čega nema baš u svakom klubu.

A to je sistem koji je uspostavljen od pionirske pa do seniorske selekcije, i atmosfera u kojoj svi radimo kao jedan i kao svojevrsna porodica, što se vidi i po želji ljudi iz klinike da šalju svoje trenere i polaznike Akademije u Beograd. Nastavljamo saradnju koja je tokom ove dve sezone donela mnogo trofeja, i nadam se da će takođe biti vrlo uspešna, kao i u prethodnom periodu'', izjavio je, između ostalog, Nebojša Čović.

I predstavnik Ačibadema Čagri Ilk bio je izuzetno zadovoljan nastavkom saradnje.

''Crvena zvezda mts je pravi primer kluba koji napreduje iz godine u godinu u svim segmentima, i u kome se sve radi planski, sistematično, od najmlađih selekcija, ali uz familijarnu atmosferu.

Odlično smo sarađivali prethodne dve godine, i nismo imali nikakvu dilemu kada je u pitanju bio nastavak saradnje. Produžili smo ugovor na naše veliko zadovoljstvo, a saradnja će biti produbljena, jer želimo da učimo od takvog kluba.

Poznato je da imamo i košarkaški klub, pa će naši treneri dolaziti ovde na stručno usavršavanje, a polaznici naše akademije dolaziće na stručnu praksu.

Naravno, za sve što je potrebno KK Crvena zvezda mts iz našeg domena, naši resursi, klinike, lekari, oporavak igrača, stojimo na raspolaganju kao i do sada, da pomognemo kada god je to potrebno'', poručio je on.

JOŠ SPORTA: 

PRIMERA: Slepi miševi drže fenjer

NOVOSAŠANI POKORILI PEKING: Bulutove majstorije očarale svet (VIDEO)

PREMIJER LIGA: Kristal Palas i Sautempton do vrednih pobeda

MAKAZICE SU I DALJE U MODI: Ovog gola se ni Maradona ne bi postideo (VIDEO)

ČEKIĆARI: Biliću se drma klupa