Selektor Srbije o radu u Minhenu

A U BAVARIJI: Nemačka rad, red i disciplina uz srpski šmek

> 10:36

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević pred novim je izazovom u svojoj bogatoj karijeri. Nemački velikan Bajern Minhen vidi srpskog stručnjaka kao naslednika najpoznatijeg Srbina u Nemačkoj - Svetislava Pešića. Već na početku njegovog boravka, moglo bi se dalo naslutiti da su Bavarci oduševljeni svoim trenerom:

"Gledaju na to sa poštovanjem i rekao bih, divljenjem. Kada sam posle Rija stigao na početak priprema u Italiju, dočekao me je transparent ispred hotela 'Welcome Home, Silver Medalist'. Delovalo je nestvarno…".

ZA NJEGA JE MESI MALO DETE: Pogledajte majstoriju ovog mališe!  

Nemačka organizacija je nadaleko čuvena:

"Izuzetna sredina, radna disciplina, organizacija na najvišem nivou u kojoj svako radi svoj posao. Treneri trenerski, igrači igrački, a u klubu organizacioni. Poznavajući Karija i Marka, to sam i očekivao. Ovde zaista sve ima svoj smisao. Ozbiljnost, predanost i racionalan pristup sportskim pritiscima. To je nešto što ovu sredinu čini posebnom. Nemci su radna nacija u kojoj nema preskakanja stepenica. Rezultat jeste u prvom planu, ali i svakodnevni rad. Mislim da imaju pravilan pristup sportu."

Bavarci će ove sezone imati jako visoke ciljeve:

"Ambicija je reč koju najviše koristim i kada pričam na predavanjima i kada govorim na treninzima. Lestvica mora da se postavi i da se vremenom podiže. Na taj način, čovek više radi i želi da dostigne tu lestvicu. To je veoma važno, kako u sportu, tako i u životu".

Svetislav Pešić je najcenjenije košarkaško ime u Nemačkoj. Upasti u Karijeve čizme neće biti lak zadatak, a njih dvojica se poznaju još od najranijeg uzrasta:

"Moj odnos sa Karijem (Pešićem) traje 30 godina, od nekog mog kapitenstva u kadestkoj i juniorskoj reprezentaciji. Setili smo se baš nedavno nekih Balkanskih igara u Bukureštu, kada nas je, kao B reprezentaciju vodio do zlatne medalje. Imali smo sjajan odnos i kada sam ja bio igrač, a on trener. Sada imamo veliko prijateljstvo. Mnogo mi je značilo, kada me je pozvao. Svaki njegov savet je dobrodošao. Nakon izlaska iz bolnice, videli smo se nekoliko puta i imamo stalni kontakt."

Još sporta:

"ORLIĆI" IGRAJU ODLUČUJUĆE MEČEVE: Braća pucaju od samopouzdanja! 

DŽIKIĆ VERUJE SVOM IZBORU: Biće Robinson onaj pravi

IGRICA MU PROMENILA ŽIVOT: Uz "Fudbal menadžer" našao posao

I NAJVEĆI IMAJU SRCE: Ono što je učinio Huan Mata će vam naterati suze na oči (VIDEO) 

TAJNA ZIDANOVOG PROKLETSTVA: Pogledajte kada je Real poslednji put beležio ovako loše rezultate (FOTO)