Odlazi uz impresivne brojke

POSLE BRAJANTA, DANKANA I GARNETA: Još jedna NBA legenda se oprostila od košarke!

> 09:07

Svakako da nije nikada dostigao njihovu klasu, ali je stigao do "Drim-tima", "Ol-Stara", bio je top pik na draftu i najbolji ruki sezone.

Posle Dankana, Garneta i Brajanta, NBA liga je ostala i bez Eltona Brenda. On nije tako veliko ime kao prethodna trojica, ali se radi o čoveku koji je bio najbolji univerzizetski igrač Amerike na Djuku i prvi pik drafta 1999. ispred Lamara Odoma, Bajrona Dejvisa i Stiva Frensisa.

Odigrao je 17 sezona u NBA ligi, prvu u Bulsima, nakon povlačenja Džordana, imao je fantastične brojke, 20.1 poen i 10 skokova po meču i podelio titulu za najboljeg debitanta sa Stivom Frensisom.

Otišao je u Kliperse, igrao za Filadelfiju, Dalas i Atlantu, vratio se u Sikserse, ali je nakon teške sezone sada odlučio da se povuče. Dva puta je bio Ol-Star igrač, osvojio bronzu sa Amerikom na SP u Japanu, završio je karijeru sa 15.9 poena i 8.5 skokova, što su sjajne brojke.

Sigurno da bi bile impresivnije da nije imao silnih povreda prvo Ahilova tetiva, pa rame koje ga je limitiralo krajem prošle decenije kada je prvi put došao u Filadelfiju. Treba reći da se povukao u leto 2015. ali ga je bivši trener sa Djuka, Majk Križevski naterao da se vrati još jednom. Igrao je prošle sezone za Sikserse, sa klincima, postao je 51. čovek u istoriji koji je imao više od 9000 skokova u NBA ligi. On je inače 2000. i 2002. bio najbolji u ligi kada su u pitanju ofanzivni skokovi.

JOŠ SPORTA:

PONOS: Srpkinja osvojila žensku NBA ligu! (VIDEO)

NEIZVESNOST U LONDONU: Venger otkrio da li će Ozil ostati!

BOG SA OLIMPA: Grk probio granicu od 3000 poena u Evroligi!

KAD MURINJO HVALI: Evo šta je Portugalac rekao o Pogbi!

PRORADIO: Pogba srušio Fener; slavili Rajko i Luka!