Nova nada - Strahinja Stanišić osmi u kvalifikacijama veleslaloma u Oreu!

> 18:12

Mladi Strahinja Stanićiš, reprezentativac Srbije zauzeo je 8. mesto u konkurenciji 120 skijaša iz 57 zemalja.

U Podgorici ništa novo - Budućnost dobila pojačanje u reketu!

U dve vožnje, 23-godišnji član Ski kluba Niš (startni broj 47), ostvario je rezultat 2:13,29 minuta i za sekundu i 24 stotinke bio je lošiji od najbržeg učesnika kvalifikacija, 18-godišnjeg Šveđanina Aksela Lindkvista (2:12,05).

Drugoplasirani Finac Elijan Lehto, zaostao je 82 stotinke (2:12,87), a trećeplasirani Slovak Matej Falat 88 stotinki (2:12,93) za pobednikom trke.

Stanišić je posle prve vožnje zauzimao 20. mesto, ali je u drugoj napredovao za 12 pozicija, jer je imao drugo vreme staze! Za ukupno ostvarenje nagrađen je i sa 27 FIS bodova, što je njegov najbolji rezultat u karijeri. Kao jedan od prvih 25 takmičara u cilju, Stanišić će biti na startnoj listi zvaničnog veleslaloma na 45. SP u Oreu, koji je na programu u petak.

Od takmičara iz regiona, samo je Slovenac Klemen Kosi bio uspešniji od Stanišića, jer je trku završio na sedmom mestu, sa tri stotinke boljim rezultatom od momka rođenog u Sarajevu. Mladi hrvatski reprezentativac Samuel Kolega zauzeo je 10. mesto, dok je Slovenac Miha Hrobat bio 14. Još jedan hrvatski skijaš, Leon Nikić (20 godina), osvojo je 19. mesto, a Elijas Kolega 25.

Sudeći po rezultatu iz kvalifikacija, Bosnu i Hercegovinu će u petak u veleslalomu predstavljati Emir Lokmić, koji je kvalifikacije završio na 35. mestu, sa 42 stotinke boljim rezultatom u odnosu na reprezentativnog kolegu Marka Šljivića (na kraju 37.). Najbolji u kombinezonu Crne Gore bio je Eldar Salihović, na 42. mestu.

JOŠ SPORTA:

Jelenić odgovorio HVS-u: "Ranije smo prelazili preko nekih stvari, HSV je uzeo pravo da presuđuje..."

Očekivalo se mnogo od njega u Evropi - Rišairo Živković ide u Kinu!

Kreće potera za "Žućkovu levicu" - "Večiti" ili neko treći?

Velika seoba Pavkova u Kinu?