Prvenac Jula u Italiji

> 11:37

Švajcarski skijaš Danijel Jul upisao je prvu pobedu u Svetskom kupu, pošto je slavio u trci slaloma u Madoni di Kampiljo.

Vajt prebio Čisoru za titulu

Švajcarac je do prve pobede u Svetskom kupu došao u vremenu od minut, 38 sekundi i 34 stotinke. On je do trijumfa došao pošto su lider Austrijanac Marsel Hiršer, ali i drugoplasirani Norvežanin Henrik Kristofersen "zajahali" kapiju tokom druge vožnje.

Drugo mesto sa 0,34 sekunde zaostatka zauzeo je Austrijanac Marko Švarc, dok je osvajač bronzane medalje sa Olimpijskih igara Mihael Mat bio treći sa 50 stotinki zaostatka. 

Jul je posle prve vožnje bio na četvrtom mestu, ali je u drugoj uspeo da ostvari izuzetan napredak, savladavši oštre zavoje na gornjem delu staze Kanalone Miramonti. 

Kristofersen je posle samo tri kapije u drugoj vožnji načinio grešku, a Hiršer nije stigao znatno dalje. U poretku slaloma vodi Hiršer sa 200 bodova, 15 više od Jula, a 59 od Mata. Hiršer je vodeći i u generalnom plasmanu sa 620 bodova, drugi je Kristofersen sa 352, dok je Maks Franc treći sa 341.

JOŠ SPORTA:

Maratonski mečevi na Australijen openu odlaze u istoriju!

Luka ponovo pogodio, Palas srušio Siti

Mekinro: Rodžer je najbolji svih vremena!

Vasa i Teo možda u tandemu?