Rusi ponovo u centru pažnje - Biatlonci "baćuške" pod istragom zbog dopinga

> 15:44

Međunarodna biatlon federacija (IBU) je saopštila da je bila u prostorijama ruskog biatlon tima u sklopu istrage o dopingu.

Dembele dobio još jedno naređenja - Nema gašenja telefona!

Ruski biatlon tim je u Austriji povodom trke Svetskog kupa.

Potparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije, Marija Zaharova izjavila je u Moskvi da je policijska akcija protiv ruskog tima izgledala "divlje", i da je Ambasada u Beču zatražila objašnjenje austrijskih vlasti.

IBU je saopštenje o akciji policije dobila od austrijskog tužioca za prestupe u finansijama i korupciju.

Austrijske vlasti vode istragu protiv petorica zvaničnika ruskog biatlon tima zbog "zloubotrebe nedozvoljenih supstanci ili metoda u svrhu dopinga".

"Vodi se i istraga protiv petorice ruskih sportista zbog zloupotrebe nedozvoljenih supstanci na Svetskom prvenstvu 2017. godine u Hohfilcenu", prenela je IBU iz saopštenja austrijskog tužioca.

Advokat ruskog uzbunjivača Grigorija Rodčenkova koji prati doping, ranije ove godine je austrijskoj policiji izneo podatke o potencijalnoj prevari ruskog biatlon tima na ZOI 2014. godine.

Olimpijski šampion Anton Šipulin, koji je na Zimskim olimpijskim igrama 2014. godine u Sočiju osvojio zlatne medalje rekao je da se nikada nije dopingovao i da je "ljut i besan zbog lova na veštice".

JOŠ SPORTA:

Sneg odložio četiri utakmice Superlige

Partizan hoće da istupi iz lige?

Vuletić: Informacija o našem napuštanju Superlige nije netačna, ali je možda preuranjena

Beli prekrivač prekrio Banovo brdo - odložen meč! (FOTO)