Karabatić najavio odlazak iz reprezentacije!

> 16:55

Jedan od najboljih rukometaša svih vremena, Nikola Karabatić je rekao da će reprezentaciju Francuske napustiti nakon OI 2020 godine. 

Mandžukić veran "Staroj dami"

Nikola Karabatić, as koji je mogao da bira između tri nacionalna tima, Francuske u kojoj je odrastao, Hrvatske odakle mu je otac (Poreč) i Srbije gde je rođen i odakle mu je majka (Niš), najavio je da će iduće godine odigrati poslednje mečeve za Galske petlove.

Lider Pari Sen Žermena je ovog januara odigrao 300. meč za Francusku, a prvi put je nacionalni dres obukao još 2002. Cilj mu je da za reprezentaciju odigra još Olimpijske igre u Tokiju 2020. i da kaže im kaže konačno "au revoir".

"Moram da smanjim broj utakmica, a to će nažalost biti nauštrb Francuske" iskren je Nišlija koji uskoro puni 35 godina, "Moram da mislim na moju porodicu, zdravlje, budućnost i karijeru, te sam zbog toga odlučio da poslednje mečeve za reprezentaciju odigram na Olimpijskim igrama u Tokliju, ako se plasiramo. Već sam u godinama i moram da se pazim, prošle sezone je bilo baš teško, morao sam i na operaciju".

Straiji od dva rukometna brata Karabatić (mlađi je 30-godišnji Luka) predvodnik je jedne od najjačih rukometnih generacija svih vremena. U reprezentaciji, za koju je postigao 1.185 golova, osvojio je sve što se moglo osvojiti - dva puta je bio olimpijski prvak (20028, 2012), tri puta evropski (206, 2010, 2014), a čak četiri puta svetski (2009, 2011, 2015, 2017).

Ova njegova odluka dolazi usred kampanje da se smanji opterećenja na igrače, to jest broj obaveza što za ekipe, to za reprezetaciju, za koje se između i on bori, pa je moguće i da predstavlja neku vrstu pritiska na čelne ljude IHF-a. Slična bitka je trenutno u toku i u odbojci.

JOŠ SPORTA:

Neki novi Niksi ili još jedno sumorno leto?

Junajtedovo osipanje: Erera, Sančez, Mata...

"Slušajte. Bogat sam i šampion sam. Sada idem u penziju i vidimo se go**ari"

Arsenal dobija novog sportskog direktora - Zubizareta gleda ka Emirajcu!