Kakva Danska, strašna Danska - 10/10!

> 19:53

Muška rukometna reprezentacija Danske pobedil je u finalu Svetskog prvenstva Norvešku sa 31:22.

Kardif neće da plati Nantu ceo iznos!

Danci su pred domaćom publikom potpuno nadigrali Norvežane koji nisu imali nikakve šanse da savladaju domaću selekciju. Mikel Hansen i ekipa sada su aktuelni svetski i olimpijski šampioni, dok su prošle godine u Hrvatskoj bili četvrtoplasirani na Evropskom prvenstvu.

Danska je od starta meča kontrolisala ritam meča i na poluvremenu su imali velikih +7, 18:11. Nastavili su da igraju kao u transu i tokom drugog perioda igra i na kraju su slavili sa velikih 31:22. Ovo je bilo prvo svetsko zlato za Dance. Mikel Hansen postigao je sedam golova i on je najbolji strelac ovog prvenstva sa 72 gola. 

Danska je preuzela svetsku krunu Francuskoj koja je titule osvajala na prethodna dva prvenstva. Zanimljivo, Norveška je 2017. takođe poražena u finalu SP, što znači da su ponovili rezultat, ali sigurno ostaje gorak ukus što nisu uspeli da odu stepenik više. 

Treće mesto pripalo je selekciji Francuske, a potom slede Nemačka, Švedska, Hrvatska, Španija, Egipat, Brazil... Selekcija Srbije zauzela je 18. mesto na Svetskom prvenstvu u Danskoj i Nemačkoj.

JOŠ SPORTA:

Nole "ekspres" do sedmog rekordnog osvojenog Melburna!

Već viđeno - Apsolutna dominacija Novaka na ATP listi, ostali ni blizu!

Petostruki olimpijski prvak boluje od raka testisa: "Život je trka na 100m"

Mnogi ga odbacuju, Kijev ga zove?