Širi spisak za Ligu nacija je tu!

> 12:22

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić saopštio je širi spisak igrača za takmičenje u Ligi nacija, kao i sastav stručnog štaba.

Pionir se širi: Dobija novi parket, kapacitet preko 8.000...

Kako je saopštio Odbojkaški savez, Grbić je pozvao 32 igrača.

Tehničari: Nikola Jovović, Maksim Buculjević, Andrija Vilimanović, Aleksa Batak i Vuk Todorović.

Korektori: Aleksandar Atanasijević, Dražen Luburić, Dušan Petković, Božidar Vučićević i Lazar Dodić.

Libera: Neven Majstorović, Goran Škundrić, Nikola Peković i Stefan Negić.

Blokeri: Srećko Lisinac, Marko Podraščanin, Petar Krsmanović, Aleksandar Okolić, Nemanja Mašulović, Stevan Simić, Đorđe Ilić i Stefan Kovačević.

Primači: Uroš Kovačević, Marko Ivović, Nemanja Petrić, Lazar Ćirović, Milan Katić, Miran Kujundžić, David Mehić, Pavle Perić, Luka Tadić i Danilo Pavlović.

U stručnom štabu biće tim menadžer Danilo Mrđa, analitičar Tomazo Totolo, asistenti Bojan Janić i Igor Žakić, kao i koordinator stručnog štana prof. dr Vladimir Koprivica.

Takođe, u stručnom štabu su i kondicioni treneri Uroš Stojčov, Stefan Markuljević, Zdravko Aničić i Vladan Mihajlović, lekar Ljuban Martinović, fizioterapeut Dejan Vuković i statističar Đorđe Pejić.

Odbojkaška reprezentacija Srbije će u Novom Sadu biti domaćin četvrte grupe prvog vikenda Lige nacija od 31. maja do 2. juna, selekcijama Francuske, Rusije i Japana.

U prvom kolu, 31. maja Srbija od 17 časova igra protiv Japana, u drugom kolu dan kasnije od 19 časova protiv Francuske, a u poslednjem kolu, 2. juna od 19 časova protiv Rusije.

U sklopu drugog vikenda, od 7. do 9. juna Srbija će u osmoj grupi igrati u Kanadi protiv domaće selekcije, Nemačke i Australije.

Treći vikend na programu je od 14. do 16. juna, a odbojkaši Srbije će u devetoj grupi igrati protiv domaćina Portugala, Brazila i Kine.

U sklopu četvrtog vikenda, u 14. grupi, od 21. do 23. juna u Italiji, srpski odbojkaši igraće protiv domaće selekcije, Argentine i Poljske.

Poslednji, peti vikend igra se od 28. do 30. juna u Bugarskoj, a osim sa domaćinom, Srbija će u 19. grupi igrati još sa Iranom i selekcijom SAD.

Finalni turnir Lige nacija na programu je od 10. do 14. jula u Čikagu.

Osim domaćina, na turnir će se plasirati pet najuspešnijih reprezentacija sa ukupne tabele posle 15 utakmica.

JOŠ SPORTA:

Mijailović odgovorio Čoviću: "Partizan je klub koji gleda u svoje dvorište"

Mediji javljaju: PSŽ krenuo u lov na Jovića?

Uspešno operisan Duško Vujošević!

Vestbruk za istoriju! Alal ti vera! (VIDEO)