"Ono o čemu smo sanjali je postala java"

> 23:51

Selektor novih svetskih šampionki odbojkašica Srbije Zoran Terzić večeras je, po dolasku u Beograd, rekao je da je u Japanu ostvaren veliki san.

Maja: Ovu medalju smo čekali punih 12 godina...

Terzić je dodao da brzo stiže vreme za nove ciljeve.

"Sportisti imaju tu frazu da kažu da nisu svesni. Nije da niste svesni, nego nemate emocija za preterano radovanje da doživiš to radovanje na pravi način. Video sam po porukama da su svi naši prijatelji i poznanici mnogo lepše i bolje to doživeli i proslavili. Mi smo bili izduvani", rekao je Terzić na dočeku na aerodromu. 

"Postoje veliki rezultati, postoje oni koji se ostvare prvi put, ali ovo je rezultat za sva vremena". 

Terzić je kazao da je ekipa prošla teške pripreme, ali da je oduvek bila svesna da može do najsjajnijeg odličja. 

"Ono o čemu smo sanjali i razmišljali da možemo još od početka priprema, kada smo kroz šale na treningu govorili, evo, ovako se postaje svetski šampion. Naš san postao je java, posle sedam startnih pobeda i drugi su nas stavili medju favorite i nisu pogrešili", izjavio je Terzić. 

On kaže da je zadovoljstvo veliko, da će devojke znati da proslave, a posle toga, već u najskorije vreme, da se razmišlja o sledećim akcijama. 

"Mi smo pre više od mesec dana otišli iz Beograda, odigrali 13 utakmica i kada sam posle finala rekao da nema dalje, mislio sam da je gotovo, posle svega se osetiš malo kao izduvan balon i samo sediš u tišini i uživaš. Ali, posle slavlja, u najskorije vreme treba početi razmišljati o novim akcijama". 

Imao je i nešto da kaže zlatnim devojkama. 

"To bih želeo da poručim i svojim igračicama – mnogo je lepo kada si na vrhu i to je mesto na koje sedneš, možeš da uživaš na pravi način. To sedenje bi trebalo da preraste u razmišljanje o tome šta dalje. Da li imaš motiva da nastaviš i koliko možeš. Kada sve to bude prošlo i kada budemo sve to rešili i pojavili na pripremama, ja se nadam kompletni, treba očekivati i zlatnu olimpijsku medalju", poručio je Terzić.

JOŠ SPORTA:

PL: Blic-krig u Liverpulu, Milivojevića skupo koštao promašen penal!

"Hajde da ti Prija pokaže kako se puca penal"

Prštalo sa svih strana, Ikardi rešio "Dela Madonina"

F1: Raikonen i Ferštapen spasili šampionat