Maja: Ovu medalju smo čekali punih 12 godina...

> 23:45

Maja Ognjenović, kapiten odbojkašica Srbije, rekla je da je bila ubeđena da je ova generacija sposobna za velike stvari.

F1: Raikonen i Ferštapen spasili šampionat

Odbojkašice Srbije pobedile su Italiju i postale šampionke Svetskog prvenstva u Japanu posle pet odigranih setova.

Srpkinje su ispisale istoriju i postale svetske prvakinje po prvi put u svojoj istoriji, te sprečile Italijanke da to urade po drugi put.

"Iskrena da budem, utisci se još nisu potpuno slegli. Nijedna još nije svesna istorijskog rezultata koji smo napravili. Posle polufinala sam rekla da je to bila jedna od najtežih utakmica u mojoj karijeri. To je bio meč koji je bio prepun naboja – bilo je uspona i padova sa obe strane jer smo znale koliki je ulog i koliko bi nam značio odlazak u finale", rekla je Ognjenovićeva na dočeku na aerodromu u Beogradu. 

Usledilo je finale sa Italijom i drama koja se retko viđa. 

"Finalna utakmica je bila idealna za publiku, pravo finale u pet setova. Mnogo je bilo uzbuđenja, ali izuzetno stresna za igranje. Ne mogu da odvojim da li je teže bilo finale ili polufinale, ali je ceo turnir bio stresan jer, po mom mišljenju, dugo traje. Bili smo 34 dana na putu, to nam se nikada nije desilo, promenili smo pet gradova i zaista nije bilo lako adaptirati se. Činjenica da smo na ovu medalju čekali punih 12 godina je nešto što treba posebno da se izdvoji". 

Ona je napravila pauzu u reprezentativnoj karijeri, ali je povratak bio pun pogodak. 

"Kao jedina iz one generacije 2006. znala sam da je put do medalje trnovit i dug. Posebno mi je drago što smo uspele da se okitimo zlatom jer sam i pre dogovora sa selektorom Terzićem oko povratka znala i bila ubeđena da ova generacija to može. Ne želim da zvučim pretenciozno i hvala bogu da je ženska odbojka toliko popularna, ali ovakva generacija, neću da kažem nikada, ali će se teško desiti. Sada već imamo kontinuitet i spadamo u sam svetski vrh". 

Sledeći cilj je olimpijsko zlato u Tokiju 2020. godine. 

"Da, sada je daleko razmišljati o tome jer se ovo takmičenje tek završilo, ali to je svakako medalja koja svakome od nas nedostaje. Mi najbolje znamo koliko nam reprezentativne sezone brzo prolaze. Ne vidim zašto bi ijedna od nas propustila takvu šansu. Ovo je kruna karijere svake od nas, ali je olimpijsko zlato nešto što je posebno u svakoj sportskoj karijeri", zaključila je Ognjenovićeva.

JOŠ SPORTA:

Rat medija i Bajerna - ma novinari su uvek krivi...

PL: Blic-krig u Liverpulu, Milivojevića skupo koštao promašen penal!

"Hajde da ti Prija pokaže kako se puca penal"

Prštalo sa svih strana, Ikardi rešio "Dela Madonina"