Srbija u subotu (16:30) igra meč četvrtog kola A grupe na Svetskom prvenstvu u Poljskoj. Posle poraza u prvom meču od Poljske, te sigurnih pobeda protiv Argentine i Australije, momke selektora Igora Kolakovića očekuje, na papiru, najlakši zadatak do sada - reprezentacija Venecuele

SRBIJA PROTIV VENECUELE: Sve sem maksimalnog trijumfa bće prvorazredno iznenađenje!

> 08:45

Južnoamerikaci su do sada zabeležili jednu pobedu - i to protiv autsajdera Kameruna, i sve sem maksimalnog trijumfa Stankovića, Atanasijevića i družine bće prvorazredno iznenađenje. Ono što je u ovom trenutku izvesno je da će naš tim u naredni krug takmičenja preneti šest bodova, pošto je najvažnije duele, protiv Australije i Argentine - ekipa koje će takođe u drugu fazu, rešio u svoju korist, izuzev, naravno, lidera Poljske.

- Osvojili smo šest bodova koje ćemo, nadam se, preneti u drugu fazu. Protiv Argentine je bila prekretnica, najvažniji meč koji je mogao mnogo da nam donese, ali i odnese. Protiv jedne jako dobre reprezentacije smo uspeli da se izborimo za mnogo stvari i dođemo do pobede. Što se tiče Venecuele, mislim da smo kvalitetniji tim od njih i pobeda ne bi trebalo da dođe u pitanje, naravno, pod uslovom da od prvog poena zaigramo ozbiljno, kvalitetno, odgovorno i da smanjimo greške na minimum - rekao je kapiten Srbije Dragan Stanković.

Parovi 4. kola, grupa A:

Argentina - Australija 13
Venecuela - Srbija 16:30
Kamerun - Poljska 20:15

Tabela: Poljska 9, Argentina 6, Srbija 6, Australija 6, Venecuela 3, Kamerun 0.

Izvor: sportal.rs