Kapiten odbojkaške reprezentacije Srbije Dragan Stanković rekao je danas da se nada da je njegova ekipa izvukla pouke iz meča protiv Australije i da će naredna dva meča na Svetskom prvenstvu odigrati mnogo bolje

STANKOVIĆ: Energija nedostaje mnogo!

> 16:12

"Preostaju nam dva meča protiv ekipa (Venecuela i Kamerun) koje verovatno neće nastaviti takmičenje dalje, ali moramo odigrati maksimalno i zabeležiti dve pobede", rekao je Stanković.

Odbojkaška reprezentacija Srbije sutra igra protiv Venecuele, utakmicu četvrtog kola Grupe A na Svetskom prvenstvu u Poljskoj.

Srbija je u dosadašnjem delu šampionata sveta izgubila od Poljske, a savladala je Argentinu i Australiju.

"Posle prve utakmice i startnog poraza, koji je bio bolan, uspeli smo da ne tako sjajnom igrom da sakupimo šest poena i nadam se da ćemo sa tih šest otići u narednu fazu. Utakmica protiv Argentine je bila prekretnica za ovu ekipu, uspeli smo da se izborimo sa mnogo stvari koje su uticale na nas. Juče protiv Australije dosta greška, što u napadu, što u servisu, ali smo imali sreće i pobedili", rekao je Stanković.

Stanković se složio sa konstatacijom novinara da ekipi nedostaje energije na terenu.

"Energije nedeostaje ne malo, nego dosta. Iz nekog mog iskustva, ono što mogu da zaključim, igrali smo protiv Australije koja nije u našem rejtingu, u takve utakmice ulazimo sa nekom dozom podcenjivanja i jedva čekamo da se završi, što nam se ovog puta nije obilo o glavu, ali možda hoće nekog narednog puta...", rekao je Stanković.

Srbiju pored meča s Vencuelom očekuje i duel sa Kamerunom.

"Dve naredne utakmice igramo protiv ekipa koje nisu u nekom odbojkaškom vrhu i biće zanimljivo videti kako će naša ekipa odigrati te utakmice što se tiče odnosa prema protivniku. Nadam se da smo iz utakmice protiv Australije izvikli pouke i da ćemo mnogo bolje odigrati naredne dve utakmice", naveo je Stanković.

Meč između Srbije i Venecuele igra se sutra od 16.30 u Vroclavu.