Selektor odbajkaške reprezentacije Srbije, Igor Kolaković, ocenio je danas da njegova ekipa ne spada u krug favorita na predstojećem Svetskom prvenstvu u Poljskoj, ali je dodao da će se selekcija boriti za medalju

IGOR KOLAKOVIĆ: Nismo favoriti, ali idemo da se borimo

> 15:01

- Odlazimo na šampionat sa velikom ambicijom. Znamo da ne spadamo u krug favorita za medalju i niko vas ne svrstava u red pretendenata za najviši plasman, ali imamo veliku želju da, baš kao i na prošlom Evropskom prvenstvu, kada nas niko nije uvažavao, probamo da se borimo za medalju - rekao je Kolaković, a prenosi Odbojkaški savez Srbije.

- Ne zavisi samo od nas koliko ćemo biti uspešni, ali znam da će momci dati sve od sebe i da će se vratiti kako treba - dodao je on.

Srbija će na Svetskom prvenstvu u Poljskoj, koje se održava od 30. avgusta do 21. septembra, takmičiti u Grupi A sa selekcijama domaćina, Argentine, Australije, Kameruna i Venecuele.

- Očekujem veliku borbu na prvenstvu, ako prođemo u završnicu imaćemo 13 mečeva, što je znatno više nego na prošlom prvenstvu. Ovo je jedno od najtežih takmičenja, čak je teže i od Evropskog prvenstva i Olimpijskig igara. Jedino Svetska liga ima nehumanije uslove za igrače - rekao je Kolaković.

Srednji bloker selekcije Srbije, Marko Podraščanin, rekao je da je cilj ekipe na SP plasman u polufinale.

- Želje tima su velike. Mislim da ćemo mnogo teže uspeti da dođemo do borbe za medalje, pre svega zbog sistema takmičenja. Polufinale nam je svima cilj. Znatno teže će biti nego pre četiri godine, ali svi iz naše ekipe imaju dobre sezone iza sebe i mislim da imamo dobru ekipu, znatno dužu klupu nego pre - kazao je Podraščanin.

Reprezentacija Srbije će u subotu od 20.15 na fudbalskom stadionu u Varšavi protiv Poljske otvoriti Svetsko prvenstvo, verovatno pred rekordnom gledanošću. Našu reprezentaciju će u Poljskoj predstavljati 14 igrača:


Tehničari: Nikola Jovović i Vlado Petković.

Korektori: Saša Starović i Aleksandar Atanasijević.

Primači: Uroš Kovačević, Nikola Kovačević, Miloš Nikić,
Nemanja Petrić i Marko Ivović.

Srednji blokeri: Marko Podraščanin, Dragan Stanković i Srećko Lisinac.

Libera: Nikola Rosić i Neven Majstorović.