Najbolji odbojkaši Srbije u četvrtak putuju na Svetsko prvenstvo u Poljsku, Kolaković je odredio odbojkaše koji će učestvovati

SPREMNI ZA ŠAMPIONAT SVETA: Kolaković odredio tim!

> 12:07

Sa liste igrača koji će otputovati su otpali tehničar Skra Belhatova Aleksa Brđović, bloker Vojvodine NS seme Dejan Radić i korektor Crvene zvezde Dušan Petković.

Kolakoviću je ovo od velike važnosti i ima velike ambicije.

-Očekuje nas velika borba. Ovo prvenstvo će biti jako dugo, to iz nekih razloga nije dobro, ali je dobro što će u maksimalnih mogućnih 13 utakmica biti omogućeno da pobedi stvarno najbolji. Ovo je najteže takmičenje u odbojci, za nas je najbitnije da su svi igrači zdravi. Imamo velike ambicije i nadam se da idemo do samog kraja.- rekao je Kolaković

Srbiju će na Svetskom prvenstvu predstavljati:

 

 

Tehničari: Nikola Jovović (Fridrihshafen, Nemačka), Vlado Petković (Šahirdar Urmija, Iran).

 


Korektori: Aleksandar Atanasijević (Peruđa, Italija) i Saša Starović (Latina, Italija).

 

Libera: Nikola Rosić (Lugano, Švajcarska) i Neven Majstorović (Partizan Vizura).

 

Blokeri: Dragan Stanković (Lube Maćerata, Italija), Marko Podraščanin (Lube Maćerata, Italija) i Srećko Lisinac (Berlin, Nemačka).

 

Primači servisa: Miloš Nikić (Gubernija Nižnji Novgorod, Rusija), Nikola Kovačević (Verona, Italija), Nemanja Petrić (Peruđa, Italija), Marko Ivović (Pariz, Francuska) i Uroš Kovačević (Modena, Italija).

 

Šampionat planete u konkurenciji odbojkaša odigraće se od 30. avgusta do 21. septembra, a Poljska i Srbija će otvoriti prvenstvo 30. avgusta, utakmicom na Nacionalnom fudbalskom stadionu u Varšavi.