Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je danas da je zadovoljan igrom i rezultatima svojih izabranica prvog vikenda B grupe, prve divizije Gran Prija.

Terzić zadovoljan igrom i rezultatima

> 10:54

"Možemo biti zadovoljni ovom utakmicom i celim turnirom što se bodovnog salda tiče. Sedam bodova je dobar rezultat, da nam je to neko ponudio pre početka sigurno bismo prihvatili. Ostaje žal za mečom sa Tajlandom, ali bitno je da probamo da podižemo formu iz utakmice u utakmicu i da u tome učestvuje što veći broj igračica", rekao je Terzić, a prenosi Odbojkaški savez Srbije.

Srbija je rano jutros po srednjeevropskom vremenu pobedila u Hvaseongu Južnu Koreju s 3:1 u setovima i tako došla do druge pobede u tri meča Gran Prija.

"Postoji više razloga za zadovoljstvo u odnosu na juče, ne samo zbog pobede, već i zbog kvalitetnije igre i zato što smo ispoštovali neke dogovore na terenu. Zaustavili smo njihove osnovne napade, Koreja je igrala veoma dobro u odbrani, imali su više kontranapada od nas, međutim, reagovali smo na pravi način", rekao je Terzić.

Najefikasnija u selekciji Srbije bila je Brankica Mihajlović sa 20 poena.

"Mislim da je ovo bila naša najbolja igra u ove tri utakmice. Južna Koreja je bila najjači protivnik u ovoj grupi, a mi smo jedini koji smo uspeli da je nadigramo. S druge strane, mislim da smo dosta dobro ispoštovali taktiku koju smo dogovarali pre utakmice", rekla je Mihajlovićeva.

Srbija će naredne mečeve Gran Prija igrati u Ankari, sa domaćinom Turskom, Nemačkom i Dominikanskom Republikom.

"Jako sam srećna zbog pobede. Mislim da nam forma ide uzlaznom putanjom. Sledi nam povratak u Evropu i ponovno prilagođavanje na vremensku zonu, ali ja se nadam uspehu i u Turskoj", rekla je Mihajlovićeva.