Italijani su pobedili reprezentaciju SAD na završnom turniru Svetske lige u tri seta za 90 minuta igre.Meč je završen sa četiri vezana asa Ivana Zajceva

SVETSKA LIGA: Italija sa četiri asa dokrajčila SAD

> 08:41

Italijani su pobedili u tri seta, 25:22, 25:21, 26:24, za 90 minuta igre.Brz trijumf Italije izborio je Ivan Zajcev, koji je završio meč sa 4 vezana asa, pošto su Amerikanci prethodno vodili 24:21 u trećem setu.

Italijani su od početka dominirali, podržani fantastičnom publikom u Firenci, Kovar je dominirao u odbrani, a za Zajceva Amerikanci nisu imali rešenje.Italijani su sebi mogli da dopuste čak i sedam servis grešaka u prvom setu, i opet su ga dobili.

Prva zvezda Azura nije dobro ušla u poslednji set, u kojem su Amerikanci stvorili veliku prednost, ali je zablistao kada je bilo najvažnije i rešio meč sa četiri uzastopna asa.

U prvom meču završnog turnira u Firenci Rusija je pobedila Iran u pet setova. U četvrtak i petak igraju se preostali mečevi po grupama (u grupi I nastupa još Brazil, a u grupi I Australija), subota donosi polufinala, a borbe za medalje zakazane su za nedelju.

 

Izvor:B92