Odbojkaška reprezentacija Irana koju vodi Slobodan Kovač na startu finalnog turnira pružila odličan otpor i posle dva sata i 26 minuta izgubila sa rezultatom 3:2

SVETSKA LIGA: Rusija savladala Iran 3:2

> 08:42

U taj-brejku ekipa Slobodana Kovača mogla je i do pobede, ali je ispustila prednost od 5:1.

Rusija tako počinje takmičenje u I grupi sa dva, a Iran sa jednim bodom. Drugi meč na finalnom turniru 25. Svetske lige u Firenci igaju Italija i SAD (grupa H), u sredu uveče.

Iranci su dobili prvi set 25:18, zahvaljujući Kovačevoj taktici na servisu, kojom su koristili ruski loš prijem. Favoriti su se stabilizovali u narednom periodu i boljim blokom su stigli do preokreta (25:18,25:21).

Ekipa Irana igrala daleko iznad očekivanja, slavili su i u dramatičnom četvrtom setu, kada je bilo čak 37:35. Dobru igru preneli su i u početak odlučujućeg seta, ali su posle ubedljivog ranog vođstva posustali, pa su iskusniji i fizički dominantni Rusi došli do pobede.

U četvrtak i petak igraju se preostali mečevi po grupama (u grupi I nastupa još Brazil, a u grupi I Australija), subota donosi polufinala, a borbe za medalje zakazane su za nedelju.

Izvor:B92