Porto Braga

Porto hoće da se osami na vrhu, Braga ne želi da popusti korak

> 10:28

Nekako u senci svih ostalih, ali nimalo manje interesantan, derbi igra se u Portugalu, gde će Porto na svom Dragao stadionu dočekati Bragu. Radi se o ekipama koje su izjednačene po broju bodova na prvom mestu Primeire i baš zbog toga ovaj meč ima dodatnu težinu.

Pritom, radi se o ekipama koje su tokom poslednje decenije izgradili priličan rivalitet, pre svega zahvaljujući tome što je Braga ojačala kao klub. Svojevremeno su igrali 2011. godine i finale Lige Evrope, kada su Zmajevi slavili zahvaljujući golu Radamela Falkaa.

Sada je situacija slična u smislu da Braga deluje vrlo ozbiljno i spremno da konačno u vrhu razdvoji trojku velikana kojoj, pored Porta, pripadaju i lisabonski timovi Benfika i Sporting. Porto je u dobroj seriji, vezali su Zmajevi šest pobeda u čak četiri različita takmičenja u prethodnom periodu. Braga, sa druge strane, takođe nije poražena u istom periodu, samo ima tri pobede i dva nerešena rezultata.

Kada su u pitanju međusobni dueli, statistika je na strani Porta. Zmajevi su u poslednjih deset derbija slavili pet puta, Braga u dva navrata, dok u tri utakmice nije bilo pobednika. Porto ima nešto malo bolji napad i bolju odbranu, sa gol-razlikom 20:6, naspram Bragine 19:9, ali ne treba zaboraviti i da Porto ima dva poraza u prvenstvu ove sezone, dok je Braga jedini tim u prvenstvu Portugala bez poraza.

Planetwin365 kvota na Porto je 1,43, na Bragu je 7,50, a na X je 4,20. Porto jeste veliki favorit, ali mislimo da vredi razmisliti o duploj šansi X2 za kvotu od 2,69. Osim toga, nekako se sama nameže igra 0-2 gola za kvotu od 1,80.