Jokić, Marjanović, Mačvan, Labović, Simanić... A sada i Pecarski!

> 23:21

Tradicionalni Najki hups samit se ove godine održava u Portlandu, a utakmica između Tima sveta i Tima SAD odigraće se 12. aprila.

LE: Ajntraht se sapleo u Lisabonu, Jović ponovo pogodio (VIDEO)

Pozivnicu za učešće u Timu sveta dobio je košarkaš Partizana i mladi reprezentativac Srbije Marko Pecarski. Najki hups samit je duel najtalentovanijih američkih srednjoškolaca i njihovih vršnjaka iz ostatka sveta, ne starijih od 19 godina.

Utakmica se igra jednom godišnje, već 22 godine.

Pecarski će nastupom na prestižnom meču ući u društvo Bobana Marjanovića, Milana Mačvana, Dejana Muslija, Aleksandra Cvetkovića, Nikole Jokića, Stefana Pena i Boriše Simanića, koji su dosad predstavljali Srbiju.

Na smotri najvećih talenata svetske košarke su se pojavili i Nemanja Aleksandrov, Luka Bogdanović, Dragan Labović i Milenko Tepić.

U istoriju Najki hups samita su kao državljani Jugoslavije upisani Jovo Stanojević, Vlado Šćepanović, Igor Rakočević, Vladimir Radmanović, Vlado Ilijevski, Goran Ćakić.

Boje Tima sveta branili su Dušan Šakota i Igor Milošević, kao državljani Grčke, dok su Marko Pešić i Vladimir Bogojević predstavljali Nemačku.

JOŠ SPORTA:

Hrvati se izvukli, remi u Beogradu!

“Žalim. Mislim da smo bili bolji... Nezrelost, gluposti mladih igrača..."

Možda nešto promeni - Đoković promenio sparing partnera u Monte Karlu (VIDEO)

Tipsarević među osam najboljih u Hjustonu!