Sećate se Toma Vilsona? E košarku je zamenio ragbijem!

> 22:03

Jedna dosta neočekivana odluka. 

Kad se žena pita za sve... Vanda zadovoljna Ikardijevim povratkom!

Tom Vilson, bivši košarkaš Partizana je odlučio da napusti košarku i preseli se među profesionalne ragbi igrače. Vilson je prošlu sezonu proveo u Sidnej Kingsima, uglavnom na klupi, i kada se očekivalo da će potpisati novi ugovor, neočekivano je u nedelju čelnicima kluba objavio da napušta košarku. 

"Shvatio sam da nikada neću igrati na nivou na kom sam želeo, a pred sobom imam jednu neverovatnu priliku i nešto o čemu sam oduvek sanjao", rekao je Tom Vilson za FOXSPORT.COM.AU. 

"Da sam nastavio da igram košarku, zadovoljio bih samo druge ljude a moje mišljenje je da to nije stvarnost i da to nije dobro. Sada sam 100% siguran da je ovo moja nova karijera i ja sam fudbaler."

Vilson je već neko vreme u kontaktu sa ponekim timovima iz AFL (Australijska fudbalska liga), a u ligu bi mogao da uđe kao igrač sredine terena. Vilson je na radar skautima došao kao jedan od najboljih juniorskih košarkaša u Australiji, ali su ga i tada pratili fudbalski timovi.

"Imao sam veliko opterećenje jer volim i jedno i drugo."

Tokom karijere, nastupao je samo u Australiji i Srbiji (Partizan). 

"Odlazim znajući da sam ponosan na sve što sam uradio u inostranstvu. Sve što sam prošao, učinilo me je mnogo boljom osobom i zaista sam ponosan na to što sam dao sve od sebe."

Vilson neće biti jedini bivši košarkaš koji se na sličan način prebacio na fudbal. On će se tako pridružiti Hjuu Grinvudu, Tomu Fulartonu i Patriku Bejnsu, koji su takođe bili bivši juniorski košarkaški reprezentativci, a na kraju su završili u AFL ligi. 

"Ne znam kako će ovo teći i šta će se sutra desiti. Kada budem odlučio gde ću započeti novu karijeru i kada se budem odlučio za mesto gde želim da budem biću spreman kao zapeta puška."

JOŠ SPORTA:

Španci nezadovoljni odlukom Evrolige - Sledi novo sastančenje!

"Zavera" protiv Lacija ili nešto više?

Beker: "Zverev je najbolji igrač svoje generacije, ali problem čine Novak, Rafa i Rodžer"

Ne vole baš svi Luku Dončića: "Raspada se..."