Miličić iskreno o svemu: "Dođem na trening iz grada, priđe mi Kokoškov i kaže da ne prilazim treneru jer se osećam na kilometar"

> 11:57

Darko Miličić, nekadašnji srpski košarkaš, otkrio je zanimljive detalje iz dugogodišnje NBA karijere.

Kecmanović kao novinar ispred Đokovića, Federera, Nišikorija: "Novače čudno je što pričamo na engleskom, kako je biti najbolji ovde na stadionu?" (VIDEO)

Miličić je u Sjedinjenim Američkim Državama proveo deset sezona i igrao je za šest ekipa – Detroit, Orlando, Memfis, Njujork, Minesota i Boston.

Na NBA draftu 2003. godine izabran je kao drugi pik, odmah iza Lebrona Džejmsa, a ispred Karmela Entonija, Dvejna Vejda, Krisa Boša...

Kao 18-godišnjak je došao u ligu i nije se najbolje snašao. Bio je sklon incidentima, a u emisiji "Goli život" otkrio je jedan takav u kojem je akter bio Igor Kokoškov, sadašnje trener Finiksa, a nekadašnji asistent u stručnom štabu Lerija Brauna u Pistonsima.

"Dođem ja na trening direktno iz grada, priđe mi Igor Kokoškov i kaže: 'Ne prilazi Leri Braunu, osećaš se na alkohol na kilometar'", rekao je Miličić.

Miličić, koji se sada bavi voćarstvom, istakao je i da u SAD nema te družbe.

"Svako je vodio svoju politiku, sedi nas 10, račun oko 10 dolara svakom, vadi svako svoj novac, a zarađuju po 10-15 miliona. Kažem, dajte, ja ću da platim ako treba. Svako gleda svoj telefon, vodi svoju politiku za sebe, nije bilo druženja kao u Hemofarmu, gde smo išli na kafu, piće, ručak zajedno...", kazao je Miličić.

Nekadašnji srpski košarkaš podsetio se i trenutka kada je pesnicama porazbijao zidove.

"U totalnom rastrojstvu, da bih se ispraznio, pesnicama porazbijam zidove. Imao sam majstora koji je bio na 'stend baju', koji, kada ga pozovem, samo pita: 'Kolika je šteta ovaj put?".

Miličić je kazao da je pogrešio u vezi sa Dvajtom Hauardom.

"Jurio sam Dvajta Hauarda. Bio je najsnažniji, ali je koristio prljave varijante na treningu. U stvari, ja sam mislio da on hoće nešto da dokaže, pa sam ga jurio, a on je predobar dečko, u veri je".

Miličić je u NBA ligi odigrao 468 utakmica i prosečno je beležio 6 poena, 4,2 skokova i 1,2 blokade.

JOŠ SPORTA:

UEFA udara "packe" Ronaldu

Kriza se nastavlja - Hrvati se provukli protiv Azerbejdžana

Bivši trener Dortmunda na čelu UAE!

Jokić nastavlja po starom, Denver do petog uzastopnog trijumfa