Mir, mir, mir - FIBA i Evroliga?

> 16:55

Da li dolazi do promena?

Mario ponovo "dominira" na Instagramu (VIDEO)

Višegodišnji problemi na relaciji FIBA - Evroliga doveli su evropsku košarku u besmislenu situaciju u kojoj deblji kraj igrači. 

Iako godinama ni jedna, ni druga strana nisu želele ni prstom da mrdnu po pitanju izlaska iz krizne situacije i pronalaženje zajedničkog rešenje, korisnog za sve strane, iz sedišta FIBA Evrope u Minhenu stižu pozitivni signali da bi takva politika mogla uskoro da se promeni. 

Direktor FIBA Evrope Kosta Iliev najavio je da je generalni sekretar Andreas Zagklis, inače postavljen nakon iznenadne smrti Patrika Baumana, spreman za velike razgovore sa čelnicima Evrolige kako bi se rešilo pitanje razdora u evropskoj košarci.

“Znam da je Andreas Zagklis spreman za pregovore sa Evroligom. Spreman je da konačno stavi tačku na višegodišnji konflikt“, izjavio je Iliev za rusku Izvestiju.

On veruje da je moguće naći model po kojem će svi biti namireni i zadovoljni.

“Da, izvodljivo je. Ali, prvo je potrebno da svi sednemo zajedno za pregovarački sto i dogovorimo se oko godišnjeg kalendara takmičenja. Sve dok Evroliga ne prihvati FIBA kvalifikacije, ne mogu da budu deo ove porodice. U suprotnom, sve bi moglo lako da se reši."

Novinare Izvestije zanimalo je na koji način bi ovaj sistem kvalifikacija mogao da utiče na pozitivan rasplet?

“Pazite, reprezentativne kvalifikacije će ostati prisutne u svakom slučaju. Kvalifikacije za Mundobasket pokazale su da ovaj sistem može da funkcioniše jako dobro. Gotovo sve utakmice bile su rasprodate, bilo je i ogromno interesovanje televizijskih stanica za prenose. Popularnost košarke porasla je generalno. Verujem da sa Evroligom možemo da se dogovorimo oko izmena datuma mečeva, ali sistem mora ostati isti“, ističe Iliev.

Dakle, neće biti tako lako, naprotiv. Ali, bar postoji volja da se ova sporna tema pokrene... Nažalost, ne deluje da će se rešenje naći u skorije vreme...

JOŠ SPORTA:

Skandal na terenima u Engleskoj - navijač napao fudbalera! (VIDEO)

Mekintajer, Stonruk, Kaukenas, Lavrinovič...- Nekada evropski gigant, danas Sijena nema pare za put!

Brajant poslao poruku Simonsu: "Ako me ne posluša, kajaće se posle karijere"

Fener se oprao pred svojim navijačima!