Ovo je više od sporta - Trener za kraj poslao dirljivu poruku igračima i Americi!

> 14:47

Trener srednjoškolskih Njuton Iglsa V.T. Džonston poslao je svojim igračima ali i celoj Americi emotivnu poruku o sportu i životu.

Kakav poklon za Božić - Legenda koledž košarke dolazi u Atinu!

On je pre nekoliko godina imao operaciju transplantacije plućnih krila, a pred ovu sezonu, lekari su mu rekli da neće živeti duže od osam meseci.

Dočekao je da gleda finalnu utakmicu u kojoj je njegova ekipa odbranila titulu prvaka Teksasa. Pred tu utakmicu, razgovarao je sa svojim igračima i uputio im jaku poruku.

"Rekao sam im da je ovo poslednja sezona kako ih treniram. Bio sam sa njima, ali i njihovim roditeljima još od 1991. i rekao sam im da će ovo biti poslednja lekcija koju ću im dati. – kako da žive pre nego što odu i gde da usmere svoju snagu i svoju veru. Bog je za mene uradio mnogo. Neverovatno je šta je Isus dozvolio da proživim s ovom decom.

I svima pričam iako ne razumeju – dobio sam veliki dar jer sam video kako je moj život uticao na druge, pre nego umrem. A ovi momci.. dirnuli su me i to je obostrano. Uspeo sam da im prenesem lekciju što ne uspete često da doživite", rekao je Džonson za Fox Sport. 

On je svoju sudbinu opisao kao dar jer je mogao da utiče na druge pre nego što umre. Dodao je da su ga njegovi momci dirnuli i da je pobeda samo njihova.

"Ovo je njihovo, ja sam svoje prošao. Za 50 godina od ovog trenutka uvek će moći da se sećaju toga. Ako se i mene budu sećali, deo mene će uvek živeti sa njima", rekao je Džonston.

JOŠ SPORTA:

Arsenal ostao bez Jermena na šest nedelja

Kolarova zovu u Španiju

Biti uspešan u Palasu moraš se zvati Luka - Dolazi još jedan?

VAR dolazi u Srbiju tek za deset godina?