Eurohoops: Milutinov i Micić među najboljima!

> 12:07

Renomirani košarkaški portal "Eurohoops" svrstao je dva srpska igrača među kandidate za najkorisnijeg igrača sezone u Evroligi.

Olga traži trenera!

Mesto među kandidatima za MVP-ja zauzeli su plejmejker Anadolu Efesa Vasilije Micić i centar Olimpijakosa Nikola Milutinov.

Pomenuti portal je, tokom izbora kandidata, u obzir uzeo igračevu statistiku, uspeh tima, ulogu igrača u ekipi, konstantnost i sposobnost da bude vođa.

Na sedmom mestu trke za MVP našao se plej Panatinaikosa Nik Kalates, koji je skupio 43 Jurohupsova poena – 9 za igru, 6 za uspeh ekipe, 10 za ulogu, 9 za konstantnost, 9 za vođstvo.

Na šestoj poziciji našao se upravo Milutinov, koji ove sezone blista u timu Dejvida Blata na mestu startnog centra. On je Jurohups zadužio sa 44 poena – 10 za igru, 8 za uspeh ekipe, 9 za ulogu i konstantnost i 8 za vođstvo.

Posle bivšeg igrača Partizana na red je došao bivši igrač Crvene zvezde, Vasilije Micić. On je osvojio takođe 44 poena, ali zauzeo mesto ispred Nikole. Vasilije je dobio po 9 bodova za igru, uspeh ekipe, ulogu i konstantnost, a 8 za ulogu vođe.

Na četvrtoj poziciji našao se nekada uspešni NBA igrač Derik VIlijams, koji trenutno nastupa za Bajern Minhen Dejana Radonjića sa 45 bodova, dok je "bronzu" dobio bek CSKA iz Moskve Nando de Kolo sa istim brojem bodova.

Prema Jurohupsu na drugom mestu je bek Armanija iz Milana Majk Džejms, kojem su udelili 46 bodova, a trenutno prvi u trci za najkorisnijeg igrača lige je Jan Veseli iz Fenerbahčea sa 47 bodova.

JOŠ SPORTA:

Nant povukao dres sa brojem 9!

Bez greške - Srbija 3/3

Još jedan u nizu - Skols dobio prvi trenerski posao!

Nastavak Jokićeve serije, Bogdan dobar