Miloš Teodosić na raskrsnici - Efes, Makabi ili neko drugi?

> 12:34

Nakon što su se sinoć Miloš Teodosić i Los Anđeles Klipersi rastali, sledi veliko poitanje, šta dalje?

Navijači stopirali dolazak Dika Advokata!

Ovakva odluka nije bila čudna s obzirom na to da Dok Rivers u poslednje vreme nije računao na našeg plejmejkera. Teodosiću je bitno da ima utakmice u nogama jer je ovo godina Mundobasketa i u Kinu treba ići u punoj formi. Pošto Klipersi nisu mogli da mu izađu u susret, isplatili su mu ugovor za preostali deo sezone - ukupno 6.300.000 dolara. 

Šda dalje. 

Još jesenas je Miloš Teodosić najavio u razgovoru za 'Glas Amerike' da mu je prva želja da se vrati u Evropu. Prve informacije koje dolaze glase: doajen Vladimir Stanković javlja da je Efes zainteresovan, dok je Eurohoops pisao da Makabi želi Tea. 

Činjenica, u Efesu je gužva na poziciji plejmejkera - Vasilije Micić, Šejn Larkin, Doguš Balbakj pa čak i Rodrigo Buboa. Takođe, pre par nedelja, Ergin Ataman je izjavio da bi Šejn Larkin voleo da se vrati u NBA ligu, a da je turski trener rekao da ga neće pustiti dok ne dovede zamenu, što bi potencijalno mogao biti Miloš Teodosić. 

Efes forsira stil igre koji se koristi u NBA ligi. Dosta trčanja i "run and gun" košarku. Ovo sve odgovara Milošu Teodosiću koji svoje asistencije može da eksploatiše visokim igračima. 

Ponos Izraela je od odlaska Dejvida Blata 2014. godine posle osvajanja evropske krune u velikom padu i dosta se luta sa nalaženjem prave timske filozofije. Treneri se menjaju praktično svake godine, iako deluje da se dolaskom Janisa Sferopulosa situacija stabilizovala. Grčki stručnjak bio bi jedina jaka tačka potencijalne Teodosićeve odluke da ode u Makabi, uz možda jaču finansijsku ponudu.

Ostaje nam da vidimo, da li će Miloš Teodosić stvoriti tandem sa Vasilijem Micićem, ili sa druge strane, sa Skotijem Vilbekinom. 

JOŠ SPORTA:

Mušidi u OKK Beogradu!

Delio svlačionicu sa Nejmarom i Mbapeom, sada dolazi u Istru!

Pešić iz Saudijske Arabije u Južnu Koreju

Karmelo, Lebron i Lejkersi?