Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je danas da njegova borba za šampionsku titulu u Formuli jedan sa klupskim kolegom Nikom Rozbergom liči na "Partiju pokera"

HAMILTON: Borba sa Rozbergom je kao igranje pokera!

> 14:39

"Kada sam se borio protiv Kimija Raikonena (2007) i Felpia Mase (2008) vozili su za druge ekipe, njihova vozila su bila drugačija i jedino sam se ja u mom timu borio sa njima. Sada se trkam sa momkom koji ima isti bolid, obojica imamo pristup istim informacijama i veoma je teško biti ispred", rekao je Hamilton, preneli su britanski mediji.

"To je kao kada igrate poker, dobijate karte i vaši protivnici ne bi trebalo da znaju šta imate u rukama, ali Niko i ja možemo da vidimo sve karte i zbog toga je teže pobediti jedan drugoga", dodao je svetski šampion iz 2008. godine.

Posle 11 trka u šampionatu Rozberg je prvi u generalnom plasmanu sa 202 boda, a Hamilton ima 11 bodova manje.

Vozači Mercedesa nisu u najboljim odnosima, pošto je Hamilton odbio da posluša naredbu iz boksa i propusti Rozberga na prošloj trci u Mađarskoj.

"Ovo je veći izazov nego kada se borite protiv vozača iz nekog drugog tima, jer morate pronaći način da napravite male rezerve. Morate da pokažete koliko ste vešti i stvari koje ste naučili. Uvek morate da idete napred, jer nije dovoljno ako ste samo dobri. Morate da pomerate granice jer svaki put kada napravite korak napred, drugi vozač će uraditi isto", rekao je Hamilton.

Posle skoro mesec dana pauze, u nedelju se nastavlja takmičenje u šampionatu Formule jedan trkom za Veliku nagradu Belgije.