Direktor Red Bula Kristijan Horner rekao je da se Sebastijan Fetel "istrošio" nakon što je poslednje četiri godine osvajao šampionske titule u Formuli 1

DIREKTOR RED BULA: Fetel potrošen

> 11:39

Posle 11 trka u šampionatu Fetel zauzima šesto mesto sa 88 bodova, a prvoplasirani Niko Rozberg iz Mercedesa ima 202 boda. Bolji od Fetela, koji nijednom nije pobedio ove sezone, je i njegov klupski kolega Danijel Rikardo, koji zauzima treće mesto sa 131 bodom.

Direktor Red Bula Kristijan Horner smatra da se vozač te ekipe Sebastijan Fetel "istrošio" nakon što je poslednje četiri godine osvajao šampionske titule u Formuli jedan i omogućio svojoj ekipi da suvereno vlada takmičenjem.

"To je kombinacija nekoliko stvari. Istrošite se kada se u pet godina četiri puta borite za šampionsku titulu, ali to nije glavni problem. Način na koji je Sebastijan izvlačio dodatne desetinke iz bolida prethodnih godina je jedinstven. On je veoma osetljiv kada je u pitanju rad bolida, posebno pri kočenju", rekao je Horner za Auto Bild Motorsport.

Horner je istakao i da su na Fetelove nastupe uticala nova pravila u Formuli jedan, uključujući promenu tipa motora i elektronski sistem kočenja, zbog kojeg je Nemac "delom izgubio osećaj za bolid", ali da se postepeno vraća u igru.

"Njegov tempo u Mađarskoj pokazao je da mu se polako vraća osećaj. Takođe, ne možemo zaboraviti i koliko je imao mehaničkih problema, zbog kojih je imao manje vremena da se adaptira", rekao je Horner.

Izvor: mondo.rs/b92.net/rts.rs/auto.blog.rs