Has predstavio novi bolid (VIDEO)

> 16:32

Američki tim Has prvi je predstavio bolid za 2019. godinu u crno-zlatnoj kombinaciji zbog novog generalnog sponzora Rich Energy.

Čeferin dobio još jedan mandat!

Has je na premijeru u Londonu dovezao automobil iz 2018, ali u novom "dresu", dok je bolid za ovu godinu pokazao samo preko fotografija. Prvo zvanično pojavljivanje VF-19 imaće tek u ponedeljak ujutru na startu predsezonskih testiranja u Barseloni.

U odnosu na prethodnu generaciju, novi Hasov bolid, čije srce činie Ferarijev motor, ima jednostavnije prednje krilo sastavljeno od pet elemenata koje je 200mm šire i 20mm više, dok je zadnje krilo 20mm više i 100mm šire. 

Has je prošle sezone bio peti u poretku konstruktora što mu je najbolji rezultat u trogodišnjoj F1 "karijeri". U kokpitu VF-19 će kao i prethodne sezone sedeti Roman Grožan i Kevim Magnusen, koji su prošle sezone bili deveti i deseti u generalnom poretku vozača. 

Grožan i Magnusen su 2018. osvojili ukupno 93 boda, skoro 50 više u odnosu na prethodnu godinu, a tri puta više u odnosu na premijernu za Has u F1.

"Najvažnije je da nastavimo da napredujemo kao tim, ova sezona neće biti ništa drugačija s te strane. Iako je 2018. bila naša najbolja sezona, prošla godina je pokazala da postoje stvari u kojima možemo još da napredujemo kao ekipa", rekao je direktor tima Ginter Štajner.

JOŠ SPORTA:

Dončić ponovo pomerio granice!

Ono kada saznaš da si trejdovan u toku meča

Srbija 2/2

Doktor "prošetao" Jamahu: "Zadovoljan sam izborom"