Nova era, novo ime - Nema više zaubera, sad je samo Alfa Romeo Rejsing!

> 12:19

U novoj sezoni Formule 1 više neće biti tima Zauber, od sada se on zove Alfa Romeo Racing.

Preokret u završnici - Mitar dobio kolegu sa "akademije"

Dugoročno partnerstvo između kompanije Zauber i brenda Alfa Romeo kao glavnog sponzora pokrenuto je 2018. Tokom proteklih godinu dana, tim je neprestano napredovao i završio šampionat na osmom mestu.

Period saradnje je produžen, pri čemu su vlasnici i rukovodioci kompanije Zauber ostali nepromenjeni i nezavisni. Kao tim Alfa Romeo Racing, cilj je i dalje postizanje ambicioznih rezultata na takmičenju koje predstavlja vrhunac motorsporta.

U Svetskom šampionatu Formule 1 za 2019. godinu dva brenda koja su među onima sa najdužom istorijom u motosportu.

"Imam to zadovoljstvo da najavim da krećemo na Svetski šampionat Formule 1 2019. godine pod nazivom Alfa Romeo Racing. Nakon pokretanja saradnje sa našim glavnim sponzorom, brendom Alfa Romeo, 2018. godine, naš tim je fantastično napredovao u tehničkom, komercijalnom i sportskom smislu. Ovo je povećalo motivaciju svakog člana tima, bilo da se nalazi u pit-stopu ili u sedištu u Švajcarskoj, jer smo videli kako se vredan rad koji smo uložili odrazio kroz naše rezultate. Nastavljamo sa namerom da razvijamo svaki segment našeg tima, istovremeno omogućavajući da nas naša strast koju gajimo prema trkama, tehologiji i dizajnu gura napred", rekao je direktor AR Racing tima Frederik Vaser. 

Alfa Romeo Racing se vraća na staze širom sveta sa svetskim šampionom iz 2007. godine Kimijem Raikonenom i mladim Italijanom Antonijom Đovinacijem. Samo godinu dana nakon svog osnivanja 24. juna 1910. godine, Alfa Romeo je debitovao na zvaničnom takmičenju, osvojivši prvu trku na vreme u Modeni. 

Od tada, sportska legenda brenda gradila se kroz niz pobeda i plasmanima u prva tri na mnogim međunarodnim šampionatima, uključujući i Formulu 1. 

U 2019. bolidi tima Alfa Romeo Racing poneće detelinu sa četiri lista, oznaku koja je stekla svoj ugled kroz istoriju i koja je od 1923. simbol najbržih Alfa Romeo modela. 

"Alfa Romeo Racing predstavlja novo ime sa dugom istorijom u Formuli 1. Ponosni smo što sarađujemo sa kompanijom Sauber na donošenju tradicije tehničke izvanrednosti i italijanskog elana koje Alfa Romeo poseduje u sam vrh motosporta. Ne dajte se zavarati: sa Kimijem Raikonenom i Antoniom Đovanacijem s jedne strane pit-stopa i stručnjacima iz kompanija Alfa Romeo i Sauber sa druge, mi smo ovde da se takmičimo", rekao je Majkl Menli, izvršni direktor Fiat Chrysler Automobili grupacije (FCA) u čijem je vlasništvu Alfa Romeo brend.

JOŠ SPORTA:

BIZARNO: Neimenovanog Rusa proganja Aršavinov DUH!?

Novi Brazilac u Barsi!

U minut do 12 - Jovanović u Španiji!

ZVANIČNO: Janković u Italiji!