Okon uskratio Ferštapenu trijumf, 72. Hamiltonova pobeda!

> 19:54

Luis Hamilton je pobedio na Velikoj nagradi Brazila i uspeo da dođe do 10. ovosezonske pobede.

FED KUP: Čehinje neprikosnovene, šesta titula u osam godina

Britanac je viđen kao drugoplasirani na kraju, međutim Esteban Okon je zaustavio Maksa Ferstapena da dođe do trijumfa. Holanđanin je odlično vozio, uspeo je da obiđe sve konkurente, a u 40. krugu i prvog Luisa Hamiltona. Šampion Formule odmah je krenuo da gubi vreme za Maksom i mladi vozač bio je pred pobedom.

Ipak, kada je Ferštapen trebao da odradi rutinsko preticanje nad Estebanom Okonom usledio je incident. Okon je inicirao kontakt sa Maksom i vozač Red Bula je izleteo sa staze. 

Ostaje nejasno zašto je Francuz hteo da se trka sa Holanđaninom, kada je zaostajao za krug i upropastio je jedan sjajan dan Maksu. Hamilton je to uspeo da iskoristi i prođe pored Ferstapena i do kraja trke nije uspeo da ga ponovo obiđe. Britanac je imao sreće i zabeležio je novu pobedu u šampionatu. 

Treći na cilj stigao je Kimi Raikonen, četvrti je bio Danijel Rikardo, peti Valteri Botas, dok je Sebastijan Fetel imao očajnu trku i na kraju je završio šesti. Prvih deset kompletirali su još Lekler, Grožan, Magnusen i Perez. 

JOŠ SPORTA:

"Superklasiko drugi deo" - Bitka može da počne

Ti lutaš Melo?

PL: Čelsi kiksnuo, "Karamele" ipak gorke

Primera: Šok u Kataloniji, Betis utišao Kamp nou!