Fetel frustriran nakon kazne: "Neću ništa da pričam, sve je jasno!"

> 15:31

Vozač Ferarija, Sebastijan Fetel je kažnjen sa 25.000 evra zbog nedoličnog ponašanja.

Liverpul minuse iz Beograda ispravio protiv Jokanovog Fulama

Fetel je izrazio nezadovoljstvo što je došlo do istrage zbog incidenta čiji je on bio akter. Nemački vozač je bio nervozan na kraju drugog dela kvalifikacija, požurivao je ljude koji su normalno radili svoj posao, tražio je da se ubrzaju ali to nije po pravilu.

Shodno pravilima, postojala je mogućnost da bude pomeren na začelje, ali to se nije dogodilo. Data mu je samo usmena opomena, ali će zbog nedoličnog ponašanja morati da plati 25.000 evra.

"Ko zna, možda je najbolje da ne govorim ništa. Mislim da nije trebalo ni da nas zovu na merenje kada je vreme bilo onako loše i menjalo se. To nije fer! Neću više ništa da pričam, sve je jasno", besneo je Fetel.

Incident je prijavio tehnički delegat FIA Džo Bauer. On je rekao da je "Fetel odbio da ugasi motor". Fetel je posle kvalifikacija morao zvaničnicima da objasni svoje ponašanje, posle čega su oni, uz utvrđivanje činjenica putem video snimaka, zaključili da je najbolja sankcija opomena uz novčanu kaznu.

Fetel će trku započeti sa druge strartne pozicije. Ima veliku šansu da se odmah na startu uoči krivine broj jedan bori za čelnu poziciju sa svetskim prvakom Luisom Hamiltonom. Ferarijev vozač ima izdržljivije meke gume, dok Hamilton koristi super mekane gume.

"Možda to može da napravi razliku. Imam prilično dobre uspomene kada sam startovao sa druge linije grida, tako da ćemo videti šta će se dogoditi", poručio je Fetel.

JOŠ SPORTA:

Partizan za dlaku došao do preokreta

Bokan odbio Džikićevu ostavku

Ukrajinac dominantan u kruzer kategoriji

Kuman spreman za dvoboj sa prvacima sveta