NEMANJA MILOVANOVIĆ ZA SUPERSPORT365: Velike ambicije srpskog vozača za novu sezonu! (FOTO)

> 11:31

Srpski autmobilista Nemanja Milovanović polako se priprema za početak sezone, a prva trka očekuje ga u aprilu. Kako ističe, ne može da dočeka start.

Nakon problematične prošle godine, u kojoj ga je zadesila serija pehova, sada je spreman za nove izazove i veruje da će biti mnogo bolje. Nemanja će nastupati u domaćem šampionatu i u šampionatu Centralnoevropske zone (CEZ).

"Jedva čekam da sednem za volan! Ja za trke živim, to mnogo volim i tu se predajem u potpunosti. Ponovo nastupam pod okriljem brenda planetwin365 i jako cenim tu podršku. Mi smo jedna mala porodica i svi rezultati su zajednički, zaista tako to doživljavam. Drago mi je da veruju u mene i što me podržavaju", rekao je Milovanović za supersport365.

On će i ove godine voziti u klasi D4-2000ccm E1. Rezultati i ambicije su veliki, kao i uvek, ali glavna očekivanja su da će ga ove godine zaobići problemi kojih je prošle godine bilo u izobilju, mnogo više nego što je uobičajeno.

Milovanović je prošle godine promenio auto, a nama je objasnio i zbog čega:

"U prošloj sezoni sam prvi put seo u Hondu, pred Hungaroring. Tada sam obećao da ću biti među prvih šest, ali se desio kvar koji nisam očekivao – pokvario se menjač. Posle toga samispustio Austriju i Slovačku, dok se menjač popravljao, a onda sam došao na Ušće, koje se takođe bodovalo za CEZ. Imao sam prvo vreme, bio sam prvi na treningu i izbio sam u trci na prvo mesto. I opet se desilo čudo i isti problem, kvar na menjaču drugi put.Zvuči filmski, ali prve dve trke za CEZ sam zbog tih problema bacio u vodu", u dahu priča Nemanja.

Međutim, nevoljama tu nije bio kraj:

"Dok smo nabavljali delove da rešimo problem, pukla je i poluosovina. Nisam mogao da verujem šta mi se dešava. Kada smo i to sredili imao sam dve trke u Hrvatskoj, gde je bilo odlično. Doduše, trkali smo se protiv ‚turbaća‘ (turbo automobila), a nas nekoliko je volilo atmosferske. Bili smo svi zajedno i bilo je zabavno. U drugoj trci u Rijeci sam bio treći, do tri kruga pred kraj i onda opet problem. Pukla mi je guma. Taj Grobnik je poznat kao staza koja je teška za gume, tako da nisam jedini nastradao. Morao sam u boks, izgubio sam treće mesto, ali sam na kraju bio peti", rekao je Nemanja.

Posle toga je usledio još jedan peh, ali i velika pobeda na Ušću, gde je Nemanja slavio sa svojim bratom Mirkom, iako je ponovo imao kvar menjača. 

"Hteo sam da rešim za stalno taj kvar sa menjačem i onda sam našao čoveka sa kojim sam se dogovorio da mi napravi menjač i da bude odgovoran ako dođe do novih problema. Tako sam i otišao na Ušću, gde sam bio treći u trenutku kad sam ostao bez druge brzine! I onda sam rekao sebi da idem na sve ili ništa – ili ću da izguram trku ili će sve da se raspadne. Sve vreme sam vozio bez druge brzine i na kraju sam uspeo", seća se Nemanja te trke na legendarnoj stazi.

Uprkos svemu tome, Nemanja neće menjati auto i nema prevelikih briga kad je tehnički deo u pitanju:

"Honda kao Honda ima dva problema, a motor nikad nije bio jedan od njih, što je najvažnije. Menjač jeste, to se dešavalo i drugima pre mene. Drugi problem je sa ležajem, mada sam ja zadovoljan kako moj automobil ‚gripuje‘. Prošle sezone auto je imao 250 konja, a sada radimo na tome i očekujemo da će imati bar 270", kaže Nemanja. 

Milovanović je istakao i ambicije i nadanja za predstojeću sezonu.

"Ove sezone ću nastupiti u dva šampionata, domaćem i evropskom. U CEZ voze razni vozači i pravila su fenomenalna. Jedino čemuse nadam i što očekujem jeste da će se u klasi od 2000 kubika razdvojiti atmosferski i turbo motori. Pokazalo se da nismo mogli da se nosimo sa njima i nadam se da će sada doći do razdvajanja. Prošle sezone sam rekao da ću u Mađarskoj bitimeđu prvih šest i bio sam šesti.Evo sada izjavljujem da želim da budem među prvih pet. U domaćem šampionatu sam mogao da budem šampion, ali sam bio drugi zbog pomenutih pehova. Sve to je donekle normalno i  može da se desi svakome. Prošle sezone i menjač i poluosovina i guma, ipak je bilo malo previše... Problem sa menjačem mislim da ću sada uspeti da izbegnem, a na poslednjem Ušću sam pokazao koliko sam brz", zaključio je on.

Prva trka u šampionatu CEZ je u aprilu u Hungaroringu, dok domaća sezona počinje u maju.

Smiley face

Kompletnu planetwin365 ponudu pogledajte OVDE!