„Audi“ je već godinama u partnerskim odnosima sa oba španska giganta

ŠPANIJA: „Madridisti“ birali skuplje automobile od „Barselonista“

> 15:45

Proteklih deset dana je na fudbalskim terenima bilo vrlo uzbudljivo za igrače „Barselone“ i „Real Madrida“, a malo opuštanja i radosti im je doneo i partner oba kluba, nemački proizvođač automobila „Audi“, koji je igračima dao na korišćenje najnovije automobile koja će voziti tokom ove sezone.

Nemci su igračima namenili model „Q7 TDI 3.0 sport“, a pravo da odaberu neki drugi su imale samo vodeće zvezde i treneri, kao i oni igrači koji će nakon isteka jednogodišnjeg perioda korišćenja, vozilo otkupiti po ceni koja iznosi 70% tržišne.

Pomenuti „osnovni model“ vozila je uzet čak 27 puta od strane prvotimaca dva kluba, a spomenućemo i izbore nekih od superasova. Ronaldo je poput Benzeme i Zidana birao model „RS6“, Hames i Nejmar su birali model „RS7“ (oba pomenuta modela imaju motore od preko 600 KS), dok se Mesi zadržao uz osnovni ponuđeni model Q7. Najskromniji u dva kluba je bio trener „Barse“ Luis Enrike koji je preuzeo ključeve „Audija RS Q3“, dok je „najbahatiji“ bio Serhio Ramos koji je „zadužio“ „Audi S8 Plus“ čija je vrednost preko 160.000 Evra.

Španski sportski list „Marka“ se pozabavio i kumulativnim cenama u dva tabora. Sabiranjem vrednosti vozila, došlo se do nešto preko 2,5 miliona Evra „Madridista“ prema oko 1,7 miliona koliko koštaju vozila prvotimaca katalonskog tima. Ruku na srce, oko „Santiago Bernabea“ će se parkirati 25 Audija, a oko stadiona „Kamp nou“ tri vozila manje, pa je ova novčana razlika nešto veća nego što bi trebalo da bude.